Tre svartvita klassiker

1. I like Ike

Vi inleder med en tillbakablick på den politiska tv-reklamens verkliga barndom. Året är 1952 och demokraterna har haft presidentämbetet i 20 år.

Krigshjälten Dwight "Ike" Eisenhower förs först fram som oberoende kandidat, men accepterar att bli republikanernas kandidat.

Den första reklamfilmen för en presidentkampanj på tv får en massiv uppbackning. Musiksnutten görs av den kände kompositören Irving Berlin och filmen av Walt Disney Studios.

 

2. Nixon 1960

Under åtta år med Eisenhower var Richard Nixon hans vicepresident. 1960 borde marken varit banad för hans seger i presidentvalet. Men Nixons motgångar i valkampanjen, inte minst hans mindre lyckade tv-framträdanden, gjorde att untgången blev en annan. Richard Nixon 1960.
3. Jackie jagar spanskröster
Även om John F Kennedy vann presidentvalet 1960 var det med knapp marginal, bara 0,2 procent skilde honom och Richard Nixon. Det här var också året med den definitiva bekräftelsen på att "minoritetsväljare" var en viktig målgrupp. Här är det John F Kennedys fru Jackie som vädjar här till de spansktalande väljarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0