Skandalerna valåret 2010

Några av valårets inledande skandaler - i stort och smått. Och det här är bara början...

Januari 2010

Socialdemokraternas valledare i Västra Lundby, Carl Schad, publicerar ett “pressmeddelande” på den socialdemokratiska webbportalen s-info.se. Carl Schad att Alliansen ägnar sig åt “deportationer” och “interneringar”.

 

Januari 2010

Edvard Unsgaards kommentarer om arbetslinjen på Facebook.

Januari 2010

Den moderate riksdagsledamoten Göran Thingwall lämnar partiet och blir politisk vilde. Thingwall är besviken över att inte ha nominerats till riksdagen i valet i höst. Han går nu med i SPI, Sveriges pensionärers intresseparti.

 

Januari 2010

Jonas Pettersson, riksdagskandidat för (C) och pressekreterare på riksdagskansliet, lägger ut en "analys" av effektiviteten inom byggbranschen på Youtube. Han smygfilmade byggarbetare och raljerade över att de rökte cigarretter och drack kaffe.

Februari 2010

Sju moderater i Stockholm tvingas avgå efter röstköp i provvalet i Tensta/Rinkeby.

 

Februari 2010

Centerns kandidat till nytt kommunalråd i Uppsala, Örjan Berglund, anklagas för valfusk.

 

Februari 2010

(S)-riksdagsledamoten KG Abrahamsson säger att han vill "remma upp" det centerpartistiska kommunalrådet i Vilhelmina under ett fullmäktigemöte

 

Februari 2010

Riksdagsledamoten Fredrick Federleys bjöds på en resa till Gran Canaria, avslöjar Aftonbladet. Bjudresan var knuten till hans dragkaraktär “Ursula”.

 

Mars 2010

Flera ledande socialdemokrater har utnyttjat Rut-avdraget trots att partiet ta ställning mot avdraget.

 

Mars 2010

Socialdemokraten Monica Green hävdar att socialminister Göran Hägglund räckte ut tungan åt henne under en riksdagsdebatt.

 

Mars 2010

I flera intervjuer har Monica Green uttalat sig så att det uppfattats som om hon vill legalisera vissa incestrelationer. Bland annat har det handlat om hon tycker att skälen till varför sex mellan syskon är olagligt är förlegade.

 

Mars 2010

Sedan 2007 har Ulf, som har en lätt utvecklingsstörning med ADHD, varit familjehemsplacerad hos Stefan Möller, moderatpolitiker och ordförande i socialnämnden i Staffanstorp. 
I det dåligt uppvärmda uthuset på Stefan Möllers gård har temperaturen vissa dagar krupit under tolv grader Staffan Möller avgår som nämndordförande.

 

Mars 2010

En förundersökning om mutbrott har inletts mot riksdagsledamöterna Erik A Eriksson (C), , Gustav Blix (M) och Lars Hjälmered (M). Trion lät sig bjudas på en resa till Frankrike av oljebolaget Shell.

Mars 2010

Beatrice Ask: "Jag vill skicka grälla kuvert till sexköparna, för jag tror att det värsta som kan hända en sexköpare är att någon i omgivningen ska få reda på vad de gjort, frun eller grannen (..) Vi borde ha gredelina kuvert, det ska vara tydligt, du är misstänkt för att vara ute och köpt sex.”

 

Mars 2010

Tre framträdande S-kommunpolitiker i Värmland har delgivits misstanke om grov förskingring. Två av dem har varit gode män, den tredje överförmyndare. De misstänks ha varit i maskopi och tillsammans lurat till sig flera miljoner kronor av minst tre kommuninvånare.

 

Mars 2010

Den tidigare S-riksdagsledamoten och förre chefen för Folkets hus i Kiruna, Sören Häggroth, åtalas för grova bedrägerier. Enligt åtalet ska han ha lurat till sig närmare 2,5 miljoner kronor från föreningen.

 

April 2010

Ett falskt mejl skickas runt i borgerliga kretsar med Mona Sahlin står som avsändare med partiets logga, bild på S-ledaren och undertecknat med hennes namn. Men meljet handlar om politiska skandaler kring S-ledaren genom åren.

 

April 2010

Den anonyma sajten "Varma Sverige" smutskastar rödgröna politiker och länkar till videoklipp som Sverigedemokrater lagt upp på nätet.

Expressen avslöjar att sajten drivs av moderatpolitikern Johan Hedberg som är ledamot för Moderaterna i kommunfullmäktige i Värmdö utanför Stockholm.

 

 


RSS 2.0