RÖSTA! Ny bok i oktober






I oktober kommer boken som alla political junkies har längtat efter: "RÖSTA!  Om PR, prylar och påverkan".

Vart fjärde år går politikerna ut och ber om väljarnas mandat. Hur instängda de än har varit, hur många ”inga kommentarer” de än fällt, så måste de nu ut i ett möte med väljarna. De måste lyssna, de måste samtala, och ge besked. Valkampanjerna är något av demokratins julafton. Något att se fram emot både för väljare, valda och valarbetare.


Boken ”RÖSTA! Om PR, prylar och påverkan” skrivs av några skribenter som alltid fascinerats av valkampanjer.

De gillar alla de där mötena som sker i en valrörelse mellan människor där någon försöker övertyga någon annan om en idé och åsikt.


Lika kul tycker de det är med allt som händer runt omkring, knapparna, T-shirtsen, de raspiga högtalarna på ett torgmöte, affischerna, de smarta kampanjdragen som får effekt direkt i ett personligt möte eller genom uppmärksamhet i medierna. Men de tycker också det är kul att se hur sätten att övertyga över tiden kan förändras. Dixieband i halmhattar i går, Youtube eller Twitter i dag och något helt annat i morgon.

Lika fascinerande kan förklaringarna efter ett val vara: "Vi hade ingen knapp", eller "Vi nådde inte ut med vårt budskap".


”RÖSTA!  Om PR, prylar och påverkan” är en bok om politisk kommunikation och om hur man vinner val.

Den handlar om knapparna, filmerna, affischerna, de taktiska genidragen, och de lika stora strategiska misstagen. Den innehåller intervjuer med de främsta kampanjledarna på svensk mark. Den beskriver vad som hände när en vanlig svensk familj fick sitt vardagsrum invaderat av politiker och tv-team som ville komma dit och prata "plånboksfrågor". Den handlar om vad de tre O-na egentligen betydde för att förändra valbevakningen, om amerikanska konsulter i Valhall och vem som kom på moderaternas måsar.  Den berättar om kampanjlåten som socialdemokraterna beställde men sedan inte ville höra talas om. Och den avslöjar att You Tube egentligen hade premiär i svenska valrörelser redan 1928!



RSS 2.0