Party music 2

Piratpartiets kampanjlåt ”Bryssel som mål”. Piratpartiet knep en (två efter Lissabonfördragets godkännande) platser i Europaparlamentet – trots denna kampanjlåt.

Knutna nävar var dåvarande KFML (r):s band. De tog till ett gammal beprövat knep, och satte nya ord till en välkänd låt. Creedence Clearwater Revivals ”Proud Mary” fick ge melodin till ”Lär av historien”
Eddie Oliva samlade ihop en kör och rev av ”Kryssa Anna Maria” (Corazza Bildt) i Europavalet 2009.
Knappast en kampanjlåt: Carl Bildt gör en ”Friggebo” och sjunger ”Fyra bugg och en coca-cola”. Bildt besökte Bert Karlssons skivstudio i Skara (innan denne startade eget parti), och lät sig övertalas att sjunga. Fast den som gjorde låten – Mikael Wendt – gjorde så småningom en politisk karriär och är i dag gruppledare för folkpartiet i Skövde. Han kom på andra plats i folkpartiets provval för riksdagslistan 2010, men hamnar på femte plats enligt
valkommitténs förslag.
Evin Cetin var socialdemokratisk kandidat i Europavalet 2009. Evinkampanjen gjorde de svenska pizzeriorna till sina kampanjcentraler. Medinas kampanjlåt ”Rikta ljuset” är ett av de mest lyckade exemplen på hur musik kan användas i politiska sammanhang.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0