Filmen ska säkra Obamareform

Det här är filmen som valdes ut bland nära 1 000 bidrag, och som nu ska gå som reklamfilm på amerikansk tv. Vinnaren blev "I Deserve Health Care" gjord av Eric Hurt.



Obamas stödtrupper i Organizing for America vände sig till sina anhängare för att utforma reklamfilmen till stöd för en sjukvårdsreform. Nästan 1 000 bidrag i form av 30 sekundersfilmer kom in. Bland dem valdes 20 finalister ut.

Den slutliga vinnaren utsågs dels genom omröstning på Organizing for Americas webbsida, dels av en jury.

I juryn satt bland annat Obamas kampanjledare David Plouffe, några representanter för Organizing for America och några skådesepelare. Bland dem fanns Dulé Hill, som spelar presidentens assistent i tv-serien "Vita huset".

– Den vinnande videon visar våra anhängares kreativitet och att känsla betyder mer än utstudera annonser som spindoktorerna på den andra sidan utformar, säger David Plouffe i samabnd med presentationen av den vinnande videon.

Vem vinnaren Eric Hurt är framgår dock inte av Organizing for Americas pressmeddelande.

Organizing for America är ett försök att upprätthålla "den permenenta kampanjen", och jämsides pågår också insamling av pengar som ska bekosta tv-tiden för den vinnande filmen.
De övriga bidragen kan ses på
http://my.barackobama.com/page/content/hrvcvideos

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0